Medarbeidersamtaler , organisasjonskultur og medarbeiderskap

Så som i himmelen

Så som i himmelen

By den 14 apr 2011 i Inspirasjon |

Absolutt alle mennesker har sin egen unike stemme, som er verdt å lytte til. Og alle har et uutnyttet potensial og aller best, ja det er vi sammen med andre. Vi skaper sammen – gode resultater og opplevelser i begeistring og samskaping! Så som i himmelen (av Kay Pollak) er en vàr og vakker film om en utslitt kjendisdirigent som vender tilbake til hjembygda i Nord-Sverige.

Med sangen og det lokale koret som forløsende kraft henter han ny inspirasjon i rollen som dirigent. Og pga. den nye måten koret ledes på – med tett samspill mellom dirigent og sanger – forbedres sangprestasjonene, samholdet og den enkeltes inspirasjon betraktelig. Det gjøres plass til hver enkelt og den mannsdominerte maktstrukturen i samfunnet rakner – hvert enkelt menneske finner sin plass og vokser med oppgaven.

 

Gabriellas sång
(melodi: Stefan Nilsson Tekst: Helen Sjöholm)

As it is in Heaven

As it is in Heaven

 

Kanskje er dette en av tidenes beste nordiske filmer (nominert til Oscar for beste utenlandske film 2005) og analogien til moderne ledelse og medarbeiderskap er åpenbar. Parallellene til businessmastering metoder med fokus på ansvarliggjøring og myndiggjøring er tydelige, og vi ser gjerne denne filmen sammen med både ledere og medarbeidere – og diskuterer dernest filmens budskap.

[bm_tips_venn]