Medarbeidersamtaler , organisasjonskultur og medarbeiderskap

Lansering av medarbeiderkoden

Lansering av medarbeiderkoden

By den 1 mar 2015 i Nyheter |

Velkommen til lansering av medarbeiderkoden

Vi er ikke unike på så mange områder – vi er unike først og fremst på 3 ting:

1) Vi er gode på å skape tilstrekkelig eierskap.
2) Vi er gode til å få mennesker til å utfordre og støtte hverandre, gjennom veldig konkrete relasjonelle grep.
3) Vi implementerer Medarbeiderkoden, sammen med våre kunder!

tools

Vi tror på myndiggjørendelederskap. Og et aktivtmedarbeiderskap. Og vissheten om at dialog, kompetanseutvikling og tro/vilje trenger hverandre.

Slik vi mennesker gjør. Det gir et arbeidsmiljø med forbedret tilhørighet, dybde og resultater.

Vi jobber med å gjøre strategier operative,
gjennom en helt grunnleggende symbiose:

Mixen av

1) gode strategiske samtaler (medarbeidersamtaler / utviklingssamtaler) og

2) smart implementering av MedarbeiderKODEN

Under ser du en fremstilling av ulike type mestringsverktøy som vi ofte tilbyr som en del av våre leveranser (blå boks). Og her er en snarvei til verktøy som understøtter medarbeidersamtaler.

Alle virksomheter og individer er avhengig av gode resultater og respons på det som presteres, men får prestasjonsangst dersom det blir det eneste fokuset. Primærfokuset bør være egenutvikling og personlig fremgang hvor trener (leder) og utøver (medarbeider) skaper et mestringsmiljø, i kontrast til et ensidigprestasjonsmiljø, viser nyere forskning (Kilde: Bang & Midelfart, 2012).

Intellektuell stimulans er nemlig ikke lenger nok – den transformasjonsorienterte leder/medarbeider treffer sine målgrupper i deres dypere behov og følelser. productsEt eksempel på en slik leder er vår kjære kunde Håkon Malmo i Bilia. Han viser bokstavelig talt vei, og går veien sjøl! I 2013 gikk han alene fra Lillestrøm til Nidaros (Trondheim), se bilde. Ledelse handler ikke bare om få folk til å gjøre, men å få folk til å ha lyst til å gjøre; å skape lyst og drivkrefter i hver enkelt slik at den enkelte bliransvarliggjort og myndiggjort i sitt arbeid. Du kan lese mer om dette i toppmenyen «workshops og foredrag».

Ser du etter SMIA ber vi deg kikke i venstre meny (på denne siden). Vår gode venn og SMIA-ambassadør Margrete Tennfjord har lagd flere flotte digitale reisebrev som ligger kronologisk under menyen «Aktuelt» (i venstremenyen).

Utsagn og artikler om businessmastering-kunder kan du finne (bl.a.) i kolonnen helt til høyre, og inne på «AKTUELT» (se venstre meny) kan du lese HVA SOM SKJER! Og høre/se på diverse Youtube-klipp.

Les om medarbeiderskaps-metoden MedarbeiderKODEN her.

[bm_tips_venn]