Verktøy og metoder

Verktøy og metoder innen selvledelse og medarbeiderskap

Markedets mest effektive verktøy og metoder innen selvledelse og medarbeiderskap bidrar til at våre kunder lykkes med å realisere varige endringer av adferd.

Slik skaper vi mer læring og videreutvikling – i et tett samspill mellom businessmastering-miljøet (se partnere via «Hvem er vi» i toppmenyen) og alle våre kunder – som velger businessmastering for å mestre arbeidslivet på en bedre og bedre måte!

De viktigste verktøyene i businessmastering toolkit er:

Ikon Dobbeltark til Medarbeidersamtalen

Ferdighetskontrakt

Ferdighetskontrakten er en avtale mellom leder og medarbeider

Ikon Dobbeltark til Medarbeidersamtalen

Forventningskontrakt

Forventningskontrakten skaper tydlighet i relasjonen

Ikon forstørrelsesglass

HELP-metoden

HELP-metoden for kraftfull coaching!

Ikon kulturpuls

Culture Manager

Ta en puls på viktige kulturindikatorer med Culture Manager.

«Hemmeligheten ved suksess er hardt arbeid. Det er derfor det er en hemmelighet for de fleste.»

Mark Twain

businessmastering™ tilbyr markedsledende konsepter for aktivt medarbeiderskap (Medarbeiderkoden) og medarbeidersamtalen (Medarbeidersamtalen 2.0). I tillegg leverer vi elementær og effektfull IT-struktur for å understøtte og styrke det tette og fruktbare samspillet mellom leder og medarbeider. businessMastering™ tilbyr også metoder som ikke forutsetter IT, og det er selvsagt fullt mulig å lage en tydelig forventningskontrakt uten bruk av teknologi. Papir kan fungere bra det også, men det kan være smart å benytte innovative og moderne verktøy i nettskyen.

businessMastering™ tilbyr svært praktiske og nyttige verktøy og metoder for smarte klima-undersøkelser, medarbeiderskap og medarbeidersamtaler. Disse tilbys som såkalt SaaS (Software as a Service).

«If you don’t design your own life plan, chances are you’ll fall into someone else’s plan. And guess what they have planned for you? Not much.» – Jim Rohn

«Jeg misser på 100% av alle skuddene jeg ikke skyter» –

Michael Jordan (tidl. basketball-proff)

Relasjonelle metoder som Forventningskontrakter og makkerordninger skaper tydelighet mellom ledere og medarbeidere. Verktøyene for medarbeidersamtalen (Medarbeidersamtalen 2.0 og businessmastering toolkit) sørger for at alle ledere og medarbeidere lykkes med å følge opp medarbeidersamtalene og klimaundersøkelser.