Referanser

Rune Hansen

Linkt AS

Rune Semundseth satte «All time High» med score 6,83 av 7.0 mulige – med sitt engasjerende og spennende foredrag om Medarbeiderkoden i regi av Lederforum Follo – den 28. februar – et oppsiktsvekkende godt resultat som fortjener en spesiell omtale og ros.LinkT as har arrangert denne type møteplasser i 6 år og antallet møter ligger på litt i underkant av 200. På alle våre møter presenterer vi et interessant tema som er av generell interesse for ledere.Rune tok rommet med storm og fortalte historier på en måte som gjorde at vi fikk 100% attention- så tiden gikk altfor fort. Rune begeistrer og har en fortellerteknikk som er unik, hvor alvor og latter går hånd i hånd. Han er en mester i å bruke sine egne opplevelser i hverdagen som metaforer i sin argumentasjon.Gratulerer Rune med det fantastiske resultatet 6,83, all time high! Den blir vanskelig å slå.
Hilsen 
Rune Hansen, Linkt AS

John A. Nielsen

Adm Dir. Buksér og Berging AS

Denne hyggelige meldingen kom spontant fra en kjær kunde etter en workshop der vi benyttet Medarbeiderkoden som struktur i workshop’en, og for veien videre:

Hei Rune!Jeg er oppriktig imponert over hvordan du og Einar Wergeland Jenssen fasiliterte forrige workshop. Dere var grundig forberedt og koblingen mellom verdigrunnlag og mestring/endringsledelse var meget bra. MedarbeiderKODEN er en metodikk som er veldig relevant og nyttig hos oss. Praktisk anvendelig, veldig konkret og bra!

Takk! Vennlig hilsen
John A. Nielsen | Adm Dir. | Buksér og Berging AS

Eirik Njærheim

Daglig leder, JÆRTEK AS

Jærtek AS har ved flere anledninger de siste 5 år, fått del i kunnskapen og
foredragskraften til Tove Reidun Dirdal Hofsmo.

Vi har hatt mange regulære ansatt samlinger der Tove Reidun har engasjert oss med
blant annet:
• Motivasjon, Samarbeid & Organisasjonsendring
• Diversity Icebreaker undersøkelser og gjennomgang
• I tillegg har vi startet et program for vårt salgspersonell som går ut på å endre
vår adferd, følelser og kommunikasjon samt skape et vinnerteam. Dette har
bidratt til en helt klart bedre forståelse i å respektere hverandre gjennom det
arbeidet vi gjør. Vi har også fått en bedre forståelse av å være annerledes og
annerledes.
o Moduler innen salg som er gjennomgått er;
o Selvinnsikt – Kommunikasjon – Teamarbeid – Vinnerkultur – Service vs
rabatt.
• Fellestema for alle ansatte har vært bl.a: Kultur – Artefakter- Slogens – Verdier

Vi ser helt klart betydningen av å bygge en god grunnmur i vårt firma. Her er det
viktig med faglig påfyll og at vi har et aktivt medarbeiderskap implementert. Dette skal
føre til at vi øker kunnskapen og bevisstheten på personellet som møter kunden og
som igjen skal føre til mer salg av våre produkter.

Tove Reidun utfører arbeidet med stor innlevelse, entusiasme, fagkunnskap og
profesjonalisme. Vi i Jærtek AS er meget godt fornøyd med å ha Tove Reidun med
på laget for å forbedre kulturen i selskapet, skape et godt vinner team og forbedre
forståelsen av hverandres fortreffelighet.

Daglig Leder – JÆRTEK AS
Eirik Njærheim

Maria Ulla

HR-direktør, SG Finans

Hei Rune,Håper du har hatt en fin og avslappende helg! Snittet hittil på de tilbakemeldingene jeg har fått etter lederkurset i forrige uke er på utrolige 9,3! Jeg er virkelig imponert over at du klarte å være så tydelig, inspirerende og morsom – samtidig som du så hver enkelt!

I tillegg til den faglige biten tror jeg du berørte oss alle og skapte et fellesskap blant lederne som vi skal ta med oss videre.Da håper jeg du klarer å nyte alle gode tilbakemeldinger – de fortjener du virkelig! Ha en strålende uke!

Hilsen
Maria Ulla
HR-direktør SG Finans

Helene Støren Fredriksen, Daglig leder Menighetsbarnehagene: Vi har hatt gleden av å høre foredrag av Rune Semundseth i barnehagen vår. Det blir faktisk feil å skrive at vi har HØRT et foredrag, for dette foredraget må OPPLEVES. Rune Semundseth står ikke foran en forsamling og snakker om medarbeiderskap og dialog. Han HAR dialog. Han GIR tilbakemeldinger. Han VISER med hele seg og sitt engasjement hva han sier. Forsamlingen blir inkludert og medvirkende. Han lever budskapet sitt. Foredragets innhold berører de viktige tingene ved å være arbeidstaker og ved det å være leder. Det blir ikke riktig å skrive dette heller, for han ikke bare berører, men griper om, ikke bare «tingene», men hva som er verdiene våre. Som enkeltpersoner og som arbeidsplass.Jobben vår er en stor og viktig del av livet vårt og vi er alle med på å gjøre denne delen av livet til en veldig god del! Rune viste oss veier videre. Han viste oss gode metoder. Helt konkret. Han fortalte eksempler. Han stilte oss viktige spørsmål og fikk oss til å fortsette å stille våre egne. Hans foredrag vil gjøre en forskjell for oss. Med bestemors lov, nysgjerrighet og gode metoder fortsetter vi vårt verdifulle arbeid.Tusen takk! Mvh Helene Støren Fredriksen, Daglig leder Menighetsbarnehagene

Hei Tove Reidun! Du er en utrolig engasjerende person som får budskapet frem på en god måte. Vi er overbevist om at dette vi gi oss medarbeidere som er mer motiverte og effektive på jobb.Tusen takk Tove Reidun!

Med vennlig hilsen / Best Regards
Charles Svendsen
Daglig leder El-Experten

Vi brukte Rune på vårt årlige Kick Off for 250 ansatte. Dette er den viktigste møteplassen for alle ansatte i Software Innovation. Rune klarte å engasjere på en strålende måte. Han gjorde det ved å sette seg grundig inn i våre målsetninger og verdier, og tilpasset foredraget til det. På den måten ble dette noe mer enn et vanlig inspirasjonsforedrag. det ble også en samling konkrete refleksjoner som hver enkelt tok med seg tilbake i hverdagen, noe som har gitt konkrete effekter. Vi engasjerer gjerne Rune igjen!

– Torstein Harildstad, CEO, Software Innovation.

Hei Rune og takk for sist. Jeg vil takke for et flott innlegg; responsen har vært formidabel. Håper vi ses om ikke for lenge.mvh Rene Ivan Hegge, Forsvarsbygg

Jeg takker så mye igjen for fantastisk inspirasjon.Med vennlig hilsen / Best Regards Edwin Fjeldtvedt | Team Leader Key Account Management VIA Egencia Stavanger | An Expedia Inc. Company

Anonym deler sine erfaringer fra workshopsTilbakemeldingen under er såpass personlig at den er anonymisert;Vil bare rette min personlige takk til deg for at du anbefalte boka «lederskap og selvbedrag» fra Arbinger – og selvfølgelig all den andre innsikten du har latt meg ta del i gjennom våre svært inspirerende møter!Har avholdt 4 medarbeidersamtaler til nå, med stor forbedring fra forrige gang (både hva jeg selv opplever og det mine medarbeidere har uttalt etter samtalene). Har uten tvil stort forbedringspotensiale i forhold til å stille gyldige og ikke minst åpne spørsmål, men til de to medarbeiderne jeg anser som størst utfordring å lede har det definitivt gått best. Jeg syns det var mest krevende å ha medarbeidersamtale med de to som jeg synes er fantastiske på alle måter.Vil også si at takket være deg har jeg allerede endret adferd på en del områder (både privat og i jobb) som følge av alt du har lært oss som har gjort meg til en litt bedre utgave av meg selv. Spesielt kona mi har fått nyte litt godt av det de siste ukene!Ha en god helg! Med vennlig hilsen N.N.

Rune Hammer, ILASHei Rune! Vår arbeidslivs-konferanse på Scandic Hotell i Oslo ble svært vellykket. Nå har jeg evalueringen fra konferansen klar. Deltakerne krysset av på en skala fra 1 til 6 der 6 er best. Du har fått en snittscore på 5.36, og det er jo veldig bra! Det ble du som fikk den høyeste scoren av alle, ikke verst med tanke på hvem som holdt innlegg! mvh Rune Hammer, ILASDag 1: «Brofoss – Hva nå? » ved Arbeidsdep. 4,15 «Stress – glede, helsefare eller vår moderne fortjenestemedalje? » ved Peter Chr. Koren. 4,90Dag 2: «Fremtidens arbeidsmarked – er det plass for alle?» ved Torbjørn Røe Isaksen. 4,42 «Alles muligheter for å komme i arbeid – til tross for funksjonsnedsettelser eller annerledeshet? » ved Geir Lippestad. 5,16 «Helse og frafall fra arbeidslivet: har arbeidsplassen betydning? » ved Stein Knardahl. 4,35 «Fremtidens selvgående medarbeider – Fra tanke til ord, og fra ord til handling» ved Rune Semundseth. 5,36

Jan-Tore Dannemark, Daglig Leder, breiband.no ASHei og god morgen Rune!Takk for oppfølgingen – gleder meg til å lese boken. Samtidig takk for den inspirasjonen du gir oss som jeg merker på meg og de andre har en større effekt enn jeg først hadde forestilt meg. Vi blir nok utvilsomt en svært god referanse for deg om du skulle trenge det.Med vennlig hilsen Jan-Tore Dannemark, Daglig Leder, breiband.no AS

Lars Erichsen, Forsvarets Logistikk OrganisasjonOberstløytnant Lars fra FLO sendte dette:Hei Rune! Tusen hjertelig takk for et glimrende/strålende foredrag på Bøseter! Det satt utrolig godt i transistorlokket. Som du sikkert registrerte både under og etter foredraget ble dette mottatt både med stor entusiasme/interesse, ydmykhet, humor og alvor. Flere satt med en klump i halsen når du fortalte historien om Tommy. Veldig flott at du også skrøt av forsamlingen under vår aktivitet med sidemannen og ikke minst brukte litt av Andreas sitt innhold; denne røde tråden vet du.Folket har rost seminaret opp i skyene og selv de mest kritiske (ikke negativ) har overøst oss med lovord og dette bidro også du sterkt i. Folket har takket meg både i går og i dag for at vi klarte å få tak i deg! Så dette er vel ikke siste gang vi anmoder om din støtte!Ha en fortsatt flott høst!Med mange takke-hilsener Lars Erichsen, Forsvarets Logistikk Organisasjon (FLO)

Miriam Edvardsen, Aker SolutionsFeedback fra Aker Solutions:Hei Rune! Takk for inspirerende og tankevekkende seminar med deg, som definitivt har satt sine spor hos både meg og min makker-kollega. < Vi hadde en liten oppfølgingssamtale i går, og vi hadde mye å snakke om. Vi synes det er hektisk og slitsomt, men har samtidig klart å innføre noe av ditt smittende tankesett i hverdagen vår. Og vi tar ett skritt ad gangen! Vi sier ikke at det er lett, men jeg tar meg i det ofte – å tenke mer som du viste oss. Jeg er mer bevisst på å sette av litt tid til det viktigste, ikke minst meg selv og gode venner.Nå kaller pliktene her på jobben igjen – men dette var noen av minuttene i dag hvor jeg tenkte på meg selv og mine behov, i min egen selvledelse. Ønsker deg en god dag!Best regards, Miriam Edvardsen, Aker Solutions

Ambreen Pervez Seksjon for likeverdig helsetjeneste Oslo univeristetssykehus HFEn SMS fra en annen herlig kunde, OUS:Hei Rune! Tusen takk for den fantastiske innsatsen din og all inspirasjonen du ga oss i går. Du var utrolig flink til å involvere og fikk med deg ALLE deltakerne! Du stråler av positiv energi! Ha en strålende dag i dag også!mvh Ambreen
Ambreen Pervez Seksjon for likeverdig helsetjeneste Oslo univeristetssykehus HF

Lefdal Installasjon AS Geir Gustavsen AvdelingssjefTilbakemelding/evaluering fra LEFDAL Installasjon:Hei Rune! Takk for et veldig bra foredrag i går Rune. Dette var veldig inspirerende, og næring for videre fokus på lederskap. Tilbakemeldingene fra resten er outstanding!Jeg lar ting synke litt inn Rune, så vil jeg ta kontakt med deg for videre samarbeid.Vennlig hilsen Lefdal Installasjon AS Geir Gustavsen Avdelingssjef

Avd. leder ForsvarsdepartementetTilbakemelding/evaluering fra Forsvarsdepartementet:Hei Rune! Takk for et veldig engasjerende og inspirerende opplegg på torsdag. Du traff veldig godt og folket var svært fornøyd. Vi tok med oss poengene dine og jobber videre med disse dagen etter. Jeg vil si at vi hadde overraskende gode gruppediskusjoner. Takk og på gjensyn.Mvh Monica D. Eikeland
Avd. leder Forsvarsdepartementet

Brit Marie Helle, Studieleder/avdelingsleder Frogn Videregående SkoleTilbakemelding/evaluering fra Frogn Videregående Skole:Hei alle foredragsholdere. Det var god stemning og flotte foredrag på Økonomidagen. Jeg sendte ut en evaluering samme dag. Det er nå (tirsdag 7.2.) 69 som har besvart evalueringen og her er svarene.Elevene fikk 6 spørsmål. De fem første var «På en skala fra 1 til 6 (=best), hvordan vurderer du foredraget…..?John …….., AksjeNorge. karakter 4,8 Bengt ……. lærebokforfatter i Markedsføring, karakter 4,5 Trond ……, Schjærven Reklame, karakter 4,1 Rune Semundseth, businessmasteringring, karakter 5,6Mvh Brit Marie Helle, Studieleder/avdelingsleder Frogn Videregående Skole

Else Becher Supervisor Lederne (og Elopak)Testimonial fra Lederne:Forelesningen med Rune Semundseth på medlemsmøte til fagforeningen Lederne, avd. Drammen ble en stor suksess. Det var uvanlig mange medlemmer som hadde meldt seg på for å lære metoder og teknikker for å bruke i relasjoner til medarbeidere i sin rolle som leder.Runes måte å gi av seg selv, dele erfaringer, lære oss metoder for å nå sine mål, teknikker som snur negative situasjoner til en positiv erfaring, samt sterke historier, var utrolig virkningsfull.Medlemmene uttrykte sterkt etter forelesningen at dette var lærerikt, og at de verdsatte verdifulle metoder de ville bruke i fremtiden.Tusen takk Rune for en flott reise!Else Becher Supervisor Lederne (og Elopak)

Stein Vargeid Seniorrådgiver Stortinget Stortingets personalseksjonTilbakemelding fra selveste Stortinget:Hei Rune!La meg få takke for et meget godt forberedt og gjennomført innlegg på vårt allmøte den 19. mai med ”aktivt medarbeiderskap” på dagsordenen. Du traff forsamlingen meget bra, og ditt engasjement smittet helt tydelig over på deltakerne. Din innfallsvinkel til stoffet gav virkelig inspirasjon til refleksjon og ettertanke omkring den enkeltes ansvar for – og bidrag til – autonomi, arbeidsglede, mening og mestring. Det ble rett og slett et allmøte litt utenom det vanlige, i aller beste forstand!Stein Vargeid Seniorrådgiver Stortinget Stortingets personalseksjon

Næringsforeningen i Kristiansand Anne May Hundeide, KonferanseansvarligOg her er flere e-brev fra kunder som har kommet til oss (uten at vi har spurt (!) om det):Hei Rune, Takk for et meget inspirerende og lærerikt foredrag på fredagens lunsjmøte. Næringsforeningen satte stor pris på måten du gjennomførte foredraget på, innfallsvinkelen og din entusiastiske væremåte, og vi har også mottatt mange positive tilbakemeldinger fra deltagerne.Et kjempemøte med bare flotte tilbakemeldinger! Det var gøy, og virkelig noe vi kan jobbe videre med. Kanskje vi kan ta en oppfølging til høsten? Skal sende dette ut til deltakerne – og tror faktisk at samtlige har skrevet og etterspurt presentasjonen din. Den siste nå i dag.Håper det er greit at vi spør senere også.Med vennlig hilsen Næringsforeningen i Kristiansand Anne May Hundeide, Konferanseansvarlig

Amedia Arne Sletholt Adm. direktørSå kom det en hyggelig mail fra Amedia der vi i august 2009 både implementerte verktøy og trente på god kommunikasjon rundt Medarbeidersamtalen:Hei RuneHar lyst til å formidle en spontan følelse etter dagens samling i Fredrikstad. Vi hadde en god diskusjon i etterkant av dine to timer, samtlige ga uttrykk for at medarbeider-samtale systematikken som de fikk innblikk i var noe de hadde ventet på lenge. Dette ga dem lyst til å virkelig prøve ut dette verktøyet snarest mulig. Jeg måtte nesten holde dem tilbake fordi de ville komme i gang allerede nå før sommeren. Har sjelden fått en så spontan, positiv respons på et enkelt tema. Du har en stor del av æren for at starten på dette nye ble så positiv, takk for ditt engasjement, din kompetanse og din smittende iver.Vi snakkes snart. Med vennlig hilsen Amedia Arne Sletholt Adm. direktør

Og her en tilbakemelding på en workshop i august 2013 med en del aktivisering:

Hei Rune, Gratulerer med vel overstått foredrag på vår sommerkonferanse! Du har gjort en svært god jobb ifølge tilbakemeldingene. Dette lover godt for et eventuelt fremtidig samarbeid. Sender deg en pdf hvor du kan se «karakteren» på ditt innlegg (90% ga aller høyeste score og de siste 10% ga nest høyeste score) samt følgende kommentarer fra mange fornøyde «elever»:Jeg synes dette var det desidert beste eksterne bidraget på 11 år.Rune hadde en meget flott måte å engasjere og inkludere oss deltakere på.

En leken og inspirerende mann. Kunne hørt mye mer på ham.Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke på lenge har opplevd noe så engasjerende og samtidig ekte og naturlig foredrag fra noen.Fikk fokus på nyttige ting bl.a. Hvorfor forbilder?. Alle har med en ballast her i livet som preger oss. Hvor lite som skal til å glede andre mennesker, lytte, stille spørsmål osv. Hva er det motsatte? Topp bidrag for meg som satte tankene i sving, og engasjerte meg.Veldig bra foredrag/workshop! Endelig en foredragsholder som ikke kommer med løsninger på alt, men setter den enkelte på tanker for selv å kunne ta de riktige valgene. Knallbra!Innlegget var veldig bra. Rune fikk frem budskapet på en veldig bra måte. Det var tydelig og veldig nyttig, samt at vi var delaktige. Lærte veldig mye her. Med vennlig hilsen Rahmqvistkonsernet Kristin Kielland kommunikasjons- og markedsansvarlig, Rahmqvist

Ellen Katrine Graff SERGEL NorgeOg her er en melding fra et selskap fra Sandefjord:Hei Rune, Jeg har lenge tenkt på at jeg skulle sende deg en mail og takke for et utrolig inspirerende foredrag på Gautefall 18 sept.Jeg har i forbindelse med jobb vært med på flere liknende foredrag, men DU kunne virkelig formidle budskapet. Aldri før har jeg møtt noen som inspirerer meg slik som du gjør, og jeg er full av beundring over den du er som person og det du formidler via jobben din. Du er mitt forbilde!Tusen takk Rune for at du åpnet øynene mine.Med vennlig hilsenEllen Katrine Graff SERGEL Norge

Fra Bærum Sykehus:

Takk for sist og takk for et meget inspirerende foredrag! Energien holdt ut dagen og gjennom hele helgen! Ha en fin uke!

Mvh Heidi Lundanes, Asker og Bærum Sykehus

En hyggelig melding fra anonym i et av Norges største advokatselskaper:

God aften, herr Semundseth!Denne tilbakemeldingen har drøyd lenge, altfor lenge. Ikke fordi jeg har glemt den, tvert i mot, jeg har tenkt masse på den og seansen vi hadde for to måneder siden. Jeg skal innrømme at jeg i utgangspunktet ikke var særlig positiv innstilt, for såkalte teambuildingøvelser har hatt en tendens til å bli lett oppskrytte og med en hallelujastemning som er borte i det man går ut døra. Jeg var redd for en ny slik øvelse.Heldigvis var det annerledes! Jeg hadde en veldig positiv opplevelse, en glede av å lytte og fortelle. Som sagt er jeg stor tilhenger av at du bruker faktiske historier, og ikke oppdiktede scenarioer. Det gir poengene pondus! Du er flink til å lose tankene på rett vei, og jeg satt å tenkte “Men, selvfølgelig. Det trenger jo ikke være så vanskelig.”, “Very clever, indeed” og til og med “Jeg skal bli litt mer som Rune!”Jeg har aldri gledet meg til en slik samling, som jeg gjør nå! Snart onsdag – og neste samling med deg – jippi!

Referanser

Omtale og intervjuer: https://www.businessmastering.no/problemet-med-manglende-lytting/
Handlekurv