Motivasjonsforedrag

Foredrag innen motivasjon, mestring og organisasjonskultur

Tankevekker / foredragsholder Rune Semundseth

Når du bestiller foredrag, er det viktig at foredragsholder tilpasser seg de temaer som er viktigst for tilhørerne. Et godt foredrag kan gi bedre motivasjon blant de ansatte i din bedrift. Det krever forberedelser, det krever skreddersøm. Det er slutt på den tiden da foredragsholder holdt sine show, trykket på play-knappen, pasifiserte publikum og kjørte sitt faste, standardiserte budskap.

I dag er det andre forventninger; det er avgjørende at forberedelsene utforsker og spisser de mest relevante vinklingene og temaene:

De vanligste temaene for oss i businessmastering-miljøet er :

– Holdninger og perspektiver som styrker den enkeltes engasjement

– hva slags ledelse skaper et godt mestringsklima?

– Hva er det som driver oss? Plattform-pillarene som bidrar til høy indre motivasjon

– Hvilken tilhørighet i virksomhetsplattformen skaper glød og vekstmuligheter?

– Knytningen mellom verdier og ferdigheter

– Knytningen mellom ferdigheter og rolleforståelse

– Hva er medarbeiderskap, hvorfor medarbeiderskap og hvordan skaper vi det aktive medarbeiderskapet?

– Hvordan utnytte det gode mangfoldet og skape gode team?

– Kraftfulle spørsmål og viktige refleksjoner i livet

Foredragene til Rune Semundseth er en herlig mix av spennende metaforer, historier, øvelser og svært praktisk orienterte metoder. Rune Semundseth gir deg en solid dose (ref)LEKSJON eller to i å gå fra tanke til ord og fra ord til handling.

Tankevekkelse, refleksjon, begeistring og engasjement

Bestiller du Rune Semundseth som foredragsholder får du garantert en opplevelse som både er engasjerende, begeistrende, motiverende og tankevekkende. Runes foredrag skaper effekt.

Andre temaer han foredrar om:

Eksempler på temaer :

  • Hva skaper tilhørighet, hva er grunnmuren i oss, hva verdsetter vi? Hva slags kultur vil vi ha?
  • Hvorfor gjør vi det vi gjør?
  • Inspirasjon og refleksjon rundt endring(er)
  • Hvierdan skape fokus på de mest relevante ferdighetene (i et utviklingsperspektiv)
  • Hva vil vi ha mer av og hvordan får vi til nettopp det?
  • Hva bidrar til den sunne veksten, hvordan havner vi i den gode vekstsonen?
  • Dialogen som fremmer. Hvem trenger vi å ha med oss for å lykkes?
  • Nysgjerrighet og musikalitet, musikalsk kommunikasjon
  • Hvordan og hvorfor ledere og medarbeidere må dele lederskapet

Samskaping:

Hvordan får du det beste ut av deg selv og det teamet du er i? Hva vet vi om hverandre? Hva trenger vi å vite om hverandre for å kunne spille hverandre gode? Hvordan støtter vi hverandre? Hva er godt lederskap? Hva er godt medarbeiderskap? Hvordan kan vi være gode kolleger, heie på hverandre og samtidig gi hverandre den konstruktive feedback’en vi alle trenger for å lære?

Inspirasjon:
Hvordan skape fantastiske resultater i begeistring, glød og motivasjon? Hva er det som inspirerer og motiverer? Hvordan utfordre den enkelte i endringsarbeidet? Teknikker og metoder for ansvarliggjøring og myndiggjøring.

Mening i jobblivet!

Stolthet og verdigrunnlag; hvorfor går vi på jobb? Metoder og tiltak som bidrar til at vi blir stolte av vår virksomhet. Hva motiverer oss når det gjelder samfunnsansvar og det store bildet? Visjoner, verdier og virksomhetsideologi. Hvor er jeg som individ i dette arbeidet?

Kraftfulle spørsmål og aktiv lytting 

HELP-metoden og lytteteknikken LARS

Hvordan skape god dialog?
Tilstedeværelse, interesse/nysgjerrighet og med-ansvarlighet (accountability). Hvordan designe gjensidig berikende allianser?

Rune Semundseth er kjent for sine inspirerende, morsomme og aktiviserende foredrag og workshops om arbeidsglede, nyskaping, selvledelse og medarbeiderskap. Ring og bestill på tlf. 90 74 98 64.

Rune formidles også via Kjentfolk (http://www.kjentfolk.no/), Foredragsholder.no (foredragsholder.no/) og Norsk Foredragsformidling (foredragsformidling.no).

Rune Semundseth er i dag en av de mest etterspurte foredragsholderne i Norge. Han er initiativtaker/medforfatter til den kjente boken «Rosinen i pølsa», og forfatter av en rekke bøker som til sammen har solgt over 50 000 eksemplarer. Sist medgründer i selskapet businessmastering AS, som tilbyr ledende verktøy og –metoder for lederskap og målstyring/selvledelse, ikke minst boken og metoden «Medarbeiderkoden» og «KulturKoden«

Med faglig bakgrunn som Sivilmarkedsfører har Semundseth startet flere selskaper, bl.a. suksessen WebCom AS. Semundseth har også jobbet i bl.a. Software Innovation, Ciber og Innovasjon Norge og har dessuten igangsatt bistandsprosjektene iktaid.no og jazzaid.com. I dag tilbyr han tankevekkende og lærerike foredrag & workshops, og bærer tittelen «Tankevekker»som foredragsholder og fasilitator.

Tilbakemeldinger

Dette er tilbakemeldinger som har kommet til oss uten at vi har bedt om det, altså helt usminket:

«Vi brukte Rune på vårt årlige Kick Off for 250 ansatte. Dette er den viktigste møteplassen for alle ansatte i Software Innovation. Rune klarte å engasjere på en strålende måte. Han gjorde det ved å sette seg grundig inn i våre målsetninger og verdier, og tilpasset foredraget til det. På den måten ble dette noe mer enn et vanlig inspirasjonsforedrag. det ble også en samling konkrete refleksjoner som hver enkelt tok med seg tilbake i hverdagen, noe som har gitt konkrete effekter. Vi engasjerer gjerne Rune igjen!

– Torstein Harildstad, CEO Software Innovation.

Hei Rune og takk for sist. Jeg vil takke for et flott innlegg; responsen har vært formidabel.
Håper vi ses om ikke for lenge.

mvh Rene Ivan Hegge, Forsvarsbygg

Dernest en melding fra reiselivsbransjen i juni 2014:

Jeg takker så mye igjen for fantastisk inspirasjon.

Med vennlig hilsen / Best Regards
Edwin Fjeldtvedt | Team Leader Key Account Management
VIA Egencia Stavanger | An Expedia Inc. Company

Tilbakemeldingen under er såpass personlig at den er anonymisert;

Vil bare rette min personlige takk til deg for at du anbefalte boka «lederskap og selvbedrag» fra Arbinger – og selvfølgelig all den andre innsikten du har latt meg ta del i gjennom våre svært inspirerende møter!

Har avholdt 4 medarbeidersamtaler til nå, med stor forbedring fra forrige gang (både hva jeg selv opplever og det mine medarbeidere har uttalt etter samtalene). Har uten tvil stort forbedringspotensiale i forhold til å stille gyldige og ikke minst åpne spørsmål, men til de to medarbeiderne jeg anser som størst utfordring å lede har det definitivt gått best. Jeg syns det var mest krevende å ha medarbeidersamtale med de to som jeg syns er fantastiske på alle måter.

Vil også si at takket være deg har jeg allerede endret adferd på en del områder (både privat og i jobb) som følge av alt du har lært oss som har gjort meg til en litt bedre utgave av meg selv. Spesielt kona mi har fått nyte litt godt av det de siste ukene!

Ha en god helg! Med vennlig hilsen N.N.

Hei Rune! Vår arbeidslivs-konferanse på Scandic Hotell i Oslo ble svært vellykket.
Nå har jeg evalueringen fra konferansen klar. Deltakerne krysset av på en skala fra 1 til 6 der 6 er best. Du har fått en snittscore på 5.36, og det er jo veldig bra! Det ble du som fikk den høyeste scoren av alle.

Dag 1:
«Brofoss – Hva nå? » ved Arbeidsdep. 4,15
«Stress – glede, helsefare eller vår moderne fortjenestemedalje? » ved Peter Chr. Koren. 4,90

Dag 2:
«Fremtidens arbeidsmarked – er det plass for alle?» ved Torbjørn Røe Isaksen. 4,42
«Alles muligheter for å komme i arbeid – til tross for funksjonsnedsettelser eller annerledeshet? » ved Geir Lippestad. 5,16
«Helse og frafall fra arbeidslivet: har arbeidsplassen betydning? » ved Stein Knardahl. 4,35
«Fremtidens selvgående medarbeider – Fra tanke til ord, og fra ord til handling» ved Rune Semundseth. 5,36

Hei og god morgen Rune!

Takk for oppfølgingen – gleder meg til å lese boken. Samtidig takk for den inspirasjonen du gir oss som jeg merker på meg og de andre har en større effekt enn jeg først hadde forestilt meg. Vi blir nok utvilsomt en svært god referanse for deg om du skulle trenge det.

Med vennlig hilsen
Jan-Tore Dannemark
Daglig Leder

Oberstløytnant Lars fra FLO sendte dette:

Hei Rune! Tusen hjertelig takk for et glimrende/strålende foredrag på Bøseter! Det satt utrolig godt i transistorlokket. Som du sikkert registrerte både under og etter foredraget ble dette mottatt både med stor entusiasme/interesse, ydmykhet, humor og alvor. Flere satt med en klump i halsen når du fortalte historien om Tommy. Veldig flott at du også skrøt av forsamlingen under vår aktivitet med sidemannen og ikke minst brukte litt av Andreas sitt innhold; denne røde tråden vet du.

Folket har rost seminaret opp i skyene og selv de mest kritiske (ikke negativ) har overøst oss med lovord og dette bidro også du sterkt i. Folket har takket meg både i går og i dag for at vi klarte å få tak i deg! Så dette er vel ikke siste gang vi anmoder om din støtte!

Ha en fortsatt flott høst!

Med mange takke-hilsener
Lars Erichsen, Forsvarets Logistikk Organisasjon (FLO)

Feedback fra Aker Solutions:

Hei Rune!
Takk for inspirerende og tankevekkende seminar med deg, som definitivt har satt sine spor hos både meg og min makker-kollega. < Vi hadde en liten oppfølgingssamtale i går, og vi hadde mye å snakke om. Vi synes det er hektisk og slitsomt, men har samtidig klart å innføre noe av ditt smittende tankesett i hverdagen vår. Og vi tar ett skritt ad gangen! Vi sier ikke at det er lett, men jeg tar meg i det ofte – å tenke mer som du viste oss. Jeg er mer bevisst på å sette av litt tid til det viktigste, ikke minst meg selv og gode venner.

Nå kaller pliktene her på jobben igjen – men dette var noen av minuttene i dag hvor jeg tenkte på meg selv og mine behov, i min egen selvledelse. Ønsker deg en god dag!

Best regards,Miriam Edvardsen, Aker Solutions

En SMS fra en annen herlig kunde: OUS:

Hei Rune! Tusen takk for den fantastiske innsatsen din og all inspirasjonen du ga oss i går. Du var utrolig flink til å involvere og fikk med deg ALLE deltakerne! Du stråler av positiv energi! Ha en strålende dag i dag også!

mvh Ambreen

(Ambreen Pervez
Seksjon for likeverdig helsetjeneste
Oslo univeristetssykehus HF )

Tilbakemelding/evaluering fra LEFDAL Installasjon:

Hei Rune!
Takk for et veldig bra foredrag i går Rune. Dette var veldig inspirerende, og næring for videre fokus på lederskap. Tilbakemeldingene fra resten er outstanding!

Jeg lar ting synke litt inn Rune, så vil jeg ta kontakt med deg for videre samarbeid.

Vennlig hilsen
Lefdal Installasjon AS
Geir Gustavsen
Avdelingssjef

Hei, Rune!

Takk for et veldig engasjerende og inspirerende opplegg på torsdag. Du traff veldig godt og folket var svært fornøyd. Vi tok med oss poengene dine og jobber videre med disse dagen etter. Jeg vil si at vi hadde overraskende gode gruppediskusjoner.

Takk og på gjensyn.

Mvh Monica D. Eikeland,
Avd. leder Forsvarsdepartementet

Tilbakemelding/evaluering fra Frogn Videregående Skole:

Hei alle foredragsholdere. Det var god stemning og flotte foredrag på Økonomidagen. Jeg sendte ut en evaluering samme dag. Det er nå (tirsdag 7.2.) 69 som har besvart evalueringen og her er svarene.

Elevene fikk 6 spørsmål. De fem første var «På en skala fra 1 til 6 (=best), hvordan vurderer du foredraget…..?

John …….., AksjeNorge. karakter 4,8
Bengt ……. lærebokforfatter i Markedsføring, karakter 4,5
Trond ……, Schjærven Reklame, karakter 4,1
Rune Semundseth, businessmastering, karakter 5,6

Mvh Brit Marie Helle, Studieleder/avdelingsleder, Frogn Videregående Skole

Testimonial fra Lederne:

Forelesningen med Rune Semundseth på medlemsmøte til fagforeningen Lederne, avd. Drammen ble en stor suksess. Det var uvanlig mange medlemmer som hadde meldt seg på for å lære metoder og teknikker for å bruke i relasjoner til medarbeidere i sin rolle som leder.

Runes måte å gi av seg selv, dele erfaringer, lære oss metoder for å nå sine mål, teknikker som snur negative situasjoner til en positiv erfaring, samt sterke historier, var utrolig virkningsfull.

Medlemmene uttrykte sterkt etter forelesningen at dette var lærerikt, og at de verdsatte verdifulle metoder de ville bruke i fremtiden.

Tusen takk Rune for en flott reise!

Else Becher
Supervisor
Lederne (og Elopak)

Tilbakemelding fra selveste Stortinget:

Hei Rune!

La meg få takke for et meget godt forberedt og gjennomført innlegg på vårt allmøte den 19. mai med ”aktivt medarbeiderskap” på dagsordenen. Du traff forsamlingen meget bra, og ditt engasjement smittet helt tydelig over på deltakerne. Din innfallsvinkel til stoffet gav virkelig inspirasjon til refleksjon og ettertanke omkring den enkeltes ansvar for – og bidrag til – autonomi, arbeidsglede, mening og mestring. Det ble rett og slett et allmøte litt utenom det vanlige, i aller beste forstand!

Stein Vargeid
Seniorrådgiver
Stortingets personalseksjon

Og her er flere e-brev fra kunder som har kommet til oss uten at vi har spurt (!) om det:

Hei Rune,
Takk for et meget inspirerende og lærerikt foredrag på fredagens lunsjmøte. Næringsforeningen satte stor pris på måten du gjennomførte foredraget på, innfallsvinkelen og din entusiastiske væremåte, og vi har også mottatt mange positive tilbakemeldinger fra deltagerne.

Et kjempemøte med bare flotte tilbakemeldinger! Det var gøy, og virkelig noe vi kan jobbe videre med. Kanskje vi kan ta en oppfølging til høsten? Skal sende dette ut til deltakerne – og tror faktisk at samtlige har skrevet og etterspurt presentasjonen din. Den siste nå i dag.

Håper det er greit at vi spør senere også.

Med vennlig hilsen
Næringsforeningen i Kristiansandsregionen
Anne May Hundeide, Konferanseansvarlig

Så kom det en hyggelig mail fra Edda (nå Amedia) Distribusjon der vi i august 2009 både implementerte verktøy og trente på god kommunikasjon rundt Medarbeidersamtalen:

Hei Rune

Har lyst til å formidle en spontan følelse etter dagens samling i Fredrikstad. Vi hadde en god diskusjon i etterkant av dine to timer, samtlige ga uttrykk for at medarbeider-samtale systematikken som de fikk innblikk i var noe de hadde ventet på lenge. Dette ga dem lyst til å virkelig prøve ut dette verktøyet snarest mulig. Jeg måtte nesten holde dem tilbake fordi de ville komme i gang allerede nå før sommeren. Har sjelden fått en så spontan, positiv respons på et enkelt tema. Du har en stor del av æren for at starten på dette nye ble så positiv, takk for ditt engasjement, din kompetanse og din smittende iver.

Vi snakkes snart.Med vennlig hilsen
Edda Distribusjon AS
Arne Sletholt
adm direktør

Og her en tilbakemelding på et foredrag i august 2009 med en del aktivisering:

Hei Rune,
Gratulerer med vel overstått foredrag på vår sommerkonferanse! Du har gjort en svært god jobb ifølge tilbakemeldingene. Dette lover godt for et eventuelt fremtidig samarbeid. Sender deg en pdf hvor du kan se «karakteren» på ditt innlegg (90% ga aller høyeste score og de siste 10% ga nest høyeste score) samt følgende kommentarer fra mange fornøyde «elever»:

Jeg synes dette var det desidert beste eksterne bidraget på 11 år.

Rune hadde en meget flott måte å engasjere og inkludere oss deltakere på.

En leken og inspirerende mann. Kunne hørt mye mer på ham.

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke på lenge har opplevd noe så engasjerende og samtidig ekte og naturlig foredrag fra noen.

Fikk fokus på nyttige ting bl.a. Hvorfor forbilder?. Alle har med en ballast her i livet som preger oss. Hvor lite som skal til å glede andre mennesker, lytte, stille spørsmål osv. Hva er det motsatte? Topp bidrag for meg som satte tankene i sving, og engasjerte meg.

Veldig bra foredrag/workshop! Endelig en foredragsholder som ikke kommer med løsninger på alt, men setter den enkelte på tanker for selv å kunne ta de riktige valgene. Knallbra!

Innlegget var veldig bra. Rune fikk frem budskapet på en veldig bra måte. Det var tydelig og veldig nyttig, samt at vi var delaktige. Lærte veldig mye her.

Med vennlig hilsen RahmqvistkonsernetKristin Kielland
kommunikasjons- og markedsansvarlig

Og her er en melding fra et selskap fra Sandefjord:

Hei Rune,
Jeg har lenge tenkt på at jeg skulle sende deg en mail og takke for et utrolig inspirerende foredrag på Gautefall 18 sept.

Jeg har i forbindelse med jobb vært med på flere liknende foredrag, men DU kunne virkelig formidle budskapet. Aldri før har jeg møtt noen som inspirerer meg slik som du gjør, og jeg er full av beundring over den du er som person og det du formidler via jobben din. Du er mitt forbilde!

Tusen takk Rune for at du åpnet øynene mine.

Med vennlig hilsenEllen Katrine Graff
SERGEL Norge

Her en kort melding fra et sykehus som fikk et kort foredrag med innføring i selvledelse

Hei Rune!
Takk for sist og takk for et meget inspirerende foredrag! Energien holdt ut dagen og gjennom hele helgen! Ha en fin uke!

Mvh Heid Lundanes, Asker og Bærum Sykehus

En hyggelig melding fra anonym i et av Norges største advokatselskaper:

God aften, herr Semundseth!

Denne tilbakemeldingen har drøyd lenge, altfor lenge. Ikke fordi jeg har glemt den, tvert i mot, jeg har tenkt masse på den og seansen vi hadde for to måneder siden. Jeg skal innrømme at jeg i utgangspunktet ikke var særlig positiv innstilt, for såkalte teambuildingøvelser har hatt en tendens til å bli lett oppskrytte og med en hallelujastemning som er borte i det man går ut døra. Jeg var redd for en ny slik øvelse.

Heldigvis var det annerledes!
Jeg hadde en veldig positiv opplevelse, en glede av å lytte og fortelle.
Som sagt er jeg stor tilhenger av at du bruker faktiske historier, og ikke oppdiktede scenarioer. Det gir poengene pondus! Du er flink til å lose tankene på rett vei, og jeg satt å tenkte “Men, selvfølgelig. Det trenger jo ikke være så vanskelig.”, “Very clever, indeed” og til og med “Jeg skal bli litt mer som Rune!”

Jeg har aldri gledet meg til en slik samling, som jeg gjør nå! Snart onsdag – og neste samling med deg – jippi!

Spontan melding etter LEDER- OG MEDARBEIDERSKAP 2009:

Kjære Rune, takk for et fantastisk døgn på Oscarsborg 12. og 13. mai! Menneskene, programinnhold, regi, rammer, stemning ….alt.

Du og dere er ‘store’ og gode mennesker jeg nå kan si jeg beundrer og er stolt av å ha i mitt nettverk. Jeg gleder meg til å lære dere bedre å kjenne og utforske samarbeidsmuligheter sammen.

Samlingen var til stor inspirasjon for både N.N. og meg, og vi tok med oss mange sider notater og fokuspunkter – helt avgjørende for oss videre – å iverksette her hjemme. Blant de mange tingene jeg vil arbeide videre med er min egen ‘verdirevisjon’, gjenoppdagelse av refleksjon og aktiv nettverksbygging. Jeg er veldig interessert i deres miljø og å gjøre meg kjent med / bidra i fremtiden.

N.N., daglig leder
SMB-bedrift

Bestill Rune via + 47 90 74 98 64

Handlekurv